RUS   |   ENG


   ГЛАВНАЯ

   НОВОСТИ

   ТРЕНАЖЁРЫ

   ЗАКАЗАТЬ ТРЕНАЖЁРЫ

   О НАС

   СТАТЬИ

   КОНТАКТЫ

   ССЫЛКИ

   CERTIFICATES (English)

   КАТАЛОГ (Українскою)

   CATALOGUE (English)

   KATALOG (Deutsch)

   CATALOGUE (Francais)

   CATALOGO (Espanol)

   CATALOGO (Italiano)

   КАТАЛОГ (Български)

                                             Уникална продукция UNIK-UM за деца и възрастни

www.unik-um.com, www.fantaser.com

Материал: Thermoplastic Elastomer
Ръчна изработка. Без аналог в света.

Свали каталог (325 Кб)

Тренажор «Обучаващ молив» Write-It-Right, Write-It-Left

Разлики и предимства на тренажорите UNIK-UM (249 Кб)

За да пише лесно, бързо и красиво, детето трябва да се научи да държи правилно молива (химикалката). Тренажорът му позволява, под формата на игра, без много усилия, да си изработи правилно положение на пръстите, докато се учи да пише и рисува – да държи молива (химикалката) за детето е леко и удобно.

Не е нужно постоянно да стоите до детето и да му обяснявате къде трябва да сложи всяко пръстче и какъв трябва да бъде наклонът на молива (химикалката). Достатъчно е да му помогнете в началото на обучението.

Тетрадките по краснопис не предвиждат специално обучение за пишещи с лявата ръка.

Тренажорът за лява ръка позволява на детето да си изработи чист и красив почерк.

Тренажорът за коригиране на техниката на писане е предназначен за деца и възрастни, пишещи с дясната ръка, които държат химикалката неправилно. Той ви дава възможност бързо да се преучите и да си изработите правилна техника на писане. Отличава се от тренажора за дясна ръка с по-силна фиксация на пръстите, което помага да бъде коригиран погрешният навик на писане.

Препоръчва се за обучаване на деца над 2,5 г. Тренажорът за коригиране е подходящ за деца над 6 г.

1) за дясна ръка;
2) за лява ръка;
3) за коригиране на техниката на писане (на дясната ръка)
СТАТИЯ «НОВ ПОДХОД В ОБУЧЕНИЕТО ПО ПИСАНЕ» (352 Кб)


«Компютърна гривна» PC Wonder-Bracelet
Защита на китката и комфорт при работа с мишката и клавиатурата


Хората, които дълго работят на компютъра, познават чувството на дискомфорт в китката. От продължителното въздействие на твърдата повърхност на масата се притискат нервните влакна и се повреждат костната и хрущялната тъкан. Това може да доведе до разпространеното заболяване на китката – «тунелен синдром», при което засегнатите тъкани се възпаляват и предизвикват болезнени усещания.

Компютърната гривна осигурява комфортно разположение на китката при работа с мишката и клавиатурата, компактна е, и изглежда стилно. Тя отнема напрежението от китката и е максимално ефективна за профилактика на тунелния синдром.


Предлагаме два вида гривни:
1) за деца и хора с малка китка
2) за подрастващи и възрастни

За деца и хора с малка китка:

За подрастващи и възрастни:Тренажор «Обучаваща лъжица» Witty-Eating Spoon

Колко е важно да научите детето на самостоятелност още от първата годинка! Всяка майка знае, че един от първите и най-важни за детето навици е умението да държи лъжицата. То започва да получава удоволствие от яденето само в случай, че му позволят да се храни самостоятелно. Значи, трябва да го научите да държи лъжицата и да я използва правилно по време на ядене.

С помощта на нашия тренажор, можете да направите това лесно и бързо, под формата на игра. Тренажорът е конструиран така, че с негова помощ да държи лъжицата за детето е удобно само в едно положение – в правилното! Придобитите навици се запомнят подсъзнателно.

Тренажорът също така защитава пръстчетата на детето от травмиращото въздействие на ръбовете на лъжицата и може да бъде използван както на чаена, така и на супена лъжица. Детето расте заедно с лъжицата! Подходящ не само за деца, които обикновенно използват дясната си ръка, но и за обучение на левичари да държат лъжицата с дясната. Обаче, ако за детето-левичар е по-удобно да държи лъжицата с лявата си ръка, просто завъртете тренажора на 180°.

Препоръчва се за деца от 2 до 7 години.


Интелектуален тренажор «Фантазьор» Inventor

Творческо решение за всяко творческо семейство.

Във време на всеобщо увлечение по компютърните игри съществуват много малко реални, живи игри, на които може да играе цялото семейство. Още повече да играе с полза, развивайки и фината моторика на пръстите.

«Фантазьор» е развиваща игра за цялото семейство, която е интересна за малки и големи. Универсалният 3D-конструктор, направен от меки и гъвкави елементи, стимулира умственото развитие. Това е рядка възможност, при която възрастните могат с личен пример да покажат на децата образец за творчески подход.

Конструкторът Ви позволява да създавате фигурки на животни, абстрактни фигури и всичко, което Вашата фантазия е способна да измисли. Всеки нов добавен елемент увеличава количеството възможни комбинации и фигури. Докато играе с мама и тати, детето не само получава удоволствие, то се учи да твори и придобива полезни навици, които ще му помогнат да постигне големи успехи в училище. Няма никакви шаблони и стандарти – можеш да направиш, каквото си искаш!

В комплекта има 4 увлекателни теста за определяне на нивото на интелектуалното развитие и творческото въображение на детето – от 3 до 5 години, от 6 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 години нагоре.

За деца над 3 години и възрастни.


Тренажор «Лакомник» Feaster’s Tricks

Уникален тренажор за овладяване на китайските пръчици. Когато за пръв път посетите китайски ресторант, благодарение на това устройство, Вие веднага ще можете да си служите с пръчиците, ще изглеждате уверено и ще се чувствате като истински професионалист.

Тренажорът осигурява правилно положение на пръстите, държащи пръчиците. Това Ви дава възможност бързо и ефективно да придобиете навика да ги използвате.

Използването на дадения тренажор също така развива моториката и той може да бъде полезен на болните от Детска церебрална парализа (ДЦП) и на хора, които се въстановяват след инсулт.

Получените навици се запомнят подсъзнателно.

Ръчна изработка.

Препоръчва се за деца над 7 години и за възрастни.

Пръчиците представляват интерес и от научна гледна точка. На първо място те подпомагат развитието на пръстите. Според японските учени, при използването на пръчиците по време на ядене се задействат 80 стави и 50 мускула на рамото, на предната част на ръката, на дланите, а също и главния мозък . Така че използването на пръчиците не само развива ловкостта на ръцете, но и тренира мозъка. Съществува даже «Трактат за китайските пръчици».

Пръчиците за ядене са неизменима част от бита на много азиатски народи. Трябва да се отбележи, че те са станали символ на икономическия разцвет, който първи са почувствали жителите на Япония, след това Южна Корея, Тайван, Хон Конг, Сингапур, а от началото на 80-те години – в континентален Китай. Китайските пръчици се използват също така във Виетнам и в Тайланд.


«Театърът на игривите животни. Трополанчо Слонче» UNIK-UM
Тренажор за пръсти за развитие на фината моторика и координацията на ръцете


Свали „Методическа инструкция с упражения” (143 Кб)

На вниманието на родителите и методистите в детските градини и центрове!

Сложете тренажора на пръстите, както е показано на снимката. А сега научете cлончето да се движи. Игровите упражнения осигуряват развитието на фината моторика и координацията на ръцете: Слончето може да ходи, да бяга, да се изправя на задните си крака, да играе футбол, да вдига с хобота си различни предмети, да върти колелце с хобота си, а също и да извършва други действия, които въображението на детето му подсказва.

Трополанчо „Слонче” е изработено от мек, гъвкъв материал, като пръстите на всяка ръка на детето влизат свободно в него.

Само след няколко седмици игра с тренажора вие ще се учудите, колко силни стават ръцете на детето, колко бързо пише, ще забележите издържливостта и ловкостта му при изпълнението на сложни задачи с малки предмети.

Трополанчо „Слонче” е игра 3 в 1 – умен тренажор за пръсти, настолна игра и игра за път.

Препоръчва се за деца от 3 до 7 години.

Серия от тренажори за пръсти за развитие на фината моторика и координацията на ръцете «Театърът на игривите животни. Трополанчо» UNIK-UM

Живеем във времена, когато през по-голямата част от времето си хората прекарват пред екрана на монитора и натискат копчетата на дистанционното. На сегашните деца най- много липсва живата игра, в която детето само може да създава сюжети и да управлява персонажите непосредствено със своите пръстчета.

„Театърът на игривите животни” дава на децата тази възможност. Това действително са развиващи и обучаващи играчки. Персонажите от детския театър са животни, които оживяват при незначително движение на ръката. Достатъчно е да сложиш пръстите си в играчката и да започнеш леко да ги мърдаш, и немирният герой веднага е готов да играе.

Игривите животни са персонажи с характер. Те, заедно с детето, се учат да играят и да се държат правилно в различни житейски ситуации!

„Трополанчо” – това са играещи животни, които се управляват с пръсти и могат да ходят и бягат.

Игривите животни са активни помощници в усвояването на изкуството на театралната игра. Само тези театрални персонажи позволяват да се забележат, почувстват нюансите на настроението на персонажа. Така например, „Трополанчо” умее бързо да се приближи и да погледне отблизо нещо ново! Ето така театрализираните игри с „Трополанчо” създават емоционален подем, повишават жизнения тонус на детето, като помагат за формирането на личността му.

И още – игривите животни са уникален материал за развитие на детското въображение, мислене и образна реч, активизиращ познавателните процеси, подобряващ функционирането на фината моторика на подрастващите, участващ във формирането на умение в децата да управляват своите движения!

Препоръчва се за деца от 3 до 7 години.Произведено в Украйна
Изключителен дистрибутор за Европейския съюз: «Нашата радост» ООД, България
Склад: гр. Габрово 5300, кв. Гачевци, 79
Пощенски адрес: гр. Габрово 5300, ул. Добри Карталов, № 2
Тел. 0887 367 935; тел./факс 066 802 111
E-mail: unikumtoys@gmail.com , alisatoys@gmail.com
Internet: www.unik-um.com , www.fantaser.comОТГОВОРИ НА ЗАНИМАТЕЛНИ ЗАДАЧКИ UNIK-UM (44,5 Кб)


 

Нашите продукти
можете да намерите


EU, Bulgaria, +359 887 367 935, +359 988 812 324
E-mail: info@unik-um.com,alisatoys@gmail.com
Copyright © Уник-Ум
2006-2018